Λακτοβάκιλλοι στο γιαούρτι ? μέθοδος χρώσης ? μονιμοποίηση παρασκευάσματος. Να πραγματοποιηθεί κατά την διδασκαλία του 1ου Κεφαλαίου, στην ενότητα «Μικροοργανισμοί».
Παρατήρηση των κυττάρων ζυμομυκήτων, του τρόπου πολλαπλασιασμού τους και μελέτη των παραγόντων που επιδρούν στην ανάπτυξή τους.
Να πραγματοποιηθεί κατά την διδασκαλία του 1ου Κεφαλαίου, στην ενότητα «Μικροοργανισμοί».
Παρατήρηση πρωτοζώων και του τρόπου κίνησης των. Να πραγματοποιηθεί κατά την διδασκαλία του 1ου Κεφαλαίου, στην ενότητα «Μικροοργανισμοί».
Καλλιέργεια βακτηρίων σε θρεπτικό υλικό άγαρ. Να πραγματοποιηθεί κατά την διδασκαλία του 1ου Κεφαλαίου, στην ενότητα «Μικροοργανισμοί».
Πως επιδρούν οι ρυπαντές στα ζωντανά κύτταρα. Να πραγματοποιηθεί κατά την διδασκαλία του 2ου κεφαλαίου, στην ενότητα "Ρύπανση".
Μελέτη της δράσης αποικοδομητών κατά την αποικοδόμηση του χαρτιού και των παραγόντων που επηρεάζουν την αποικοδόμηση.